HEREFORD

AcasaCainiPisiciCaiPasariPorcVariaOvine
Pitiriazis rosea

Rase de porc cu poza
Albul Mijlociu
Albul de Banat
Bazna
Berk
Cornwall
Duroc
Edelschwein
Essex
Hampshire
Hereford
Landrace englez
Landrace (Danemarca)
Marele Alb
Pietrain
Red Wattle
Tamworth
Yorkshire american
porc

Acasa > Porc > Hereford

Porc: Hereford

Hereford a fost creata pentru productia de carne

Hereford, sau Hog Hereford, este o rasa de porci de carne, numele fiind atribuit datorita asemanarii cu rasa de carne de bovine HEREFORD. Originea este in Statele Unite, Hereford fiind o varietate rara de porci, si a fost creata din incrucisarea porcilor din rasa DUROC, rase de porci din POLONIA, CHINA, unele rase de porci albe si CHESTER HAMPSHIRE. Rasa a fost inscrisa in registrul official in 1934 cu toate ca ea s-a format in perioada 1920-1925.

Hereford a fost creata pentru productia de carne, avand caracteristici de performanţă in ce priveste realizarea sporului si a greutatii de taiere, c�t şi de coloraţie unica rosu-maro cu alb care face sa se asemene cu vitele din rasa Hereford.

Hereford a fost �ntotdeauna cea mai populara �n Vestul Mijlociu al Statelor Unite ale Americii,. in special �n Illinois, Iowa, şi Indiana. Rasa a crescut ca si număr la mijlocul secolului al 19-lea, dar incepand cu anul 1960 populaţia a scăzut din cauza schimbarii de preferinţe in randul consumatorilor si comerciantilor de pe piata de porc unde au inceput sa fie cautate rasele hibride cu un randament mai bun la taiere si o rezisstenta mai mare la boli fata de rasele pure. In present aceasta rasa este inclusa in rasele protejate cu o populatie estimate la 2000 de exemplare de reproductie.

Hereford este o rasa care se preteaza la cresterea intensiva si extensiva, rezistenta, cu un temperament docil si care este folosita pentru incrucusari cu alt rase pentru obtinerea de hibrizi cu calitati superioare si randament crescut. Este o rasa de porci de marime medie spre mare, cu o greutate intre 200 si 300 kg., exemplarele mature si care sant folosite la reproductie putand ajunge si la 600 de kg.

linie