HAMPSHIRE

AcasaCainiPisiciCaiPasariPorcVariaOvine
Pitiriazis rosea

Rase de porc cu poza
Albul Mijlociu
Albul de Banat
Bazna
Berk
Cornwall
Duroc
Edelschwein
Essex
Hampshire
Hereford
Landrace englez
Landrace (Danemarca)
Marele Alb
Pietrain
Red Wattle
Tamworth
Yorkshire american
porc

Acasa > Porc > Hampshire

Porc: Hampshire

Hampshire este o rasa de porci de carne cu dezvoltare rapida

Hampshire este o rasa de porci domestici, rasa caracterizata prin urechile ridicate, culoare neagră cu o bandă albicioasă pe la mijloc, care acoperă picioarele din faţă.

Dupa Registrul American National de porcine, este a treia rasa de porci inregistrata in STATELE UNITE şi probabil, cea mai veche rasa de porci Americana.

Se crede că importurile din aceasta rasa de porci au fost făcute din Hampshire - Anglia ´┐Żntre 1827 şi 1839 . Porcii din aceasta rasa ramasi in ANGLIA au contribuit la formarea rasei de porci Saddleback Wessex, o rasa de porci la fel ca si coloratie, dar cu urechile cazute.

Hampshire este o rasa de porci de carne, cu dezvoltare rapida si cu calitate foarte buna a carcasei. Atunci cand sant caracterizate din punctual de vedere al reproductiei, scroafele din aceasta rasa sant considerate ca foarte bune mame, simt matern foarte bine dezvoltat, capacitatea de a avea mai multe gestatii fata de alt erase, iar produsii lor sant cu dezvoltare mai buna fata de alt erase cum este YORKSHIRE, dar mai lent fata de alt erase incadrate in rasele ecologice adaptate foarte bine cresterii la pasune si in aer liber.

linie