ESSEX

AcasaCainiPisiciCaiPasariPorcVariaOvine
Pitiriazis rosea

Rase de porc cu poza
Albul Mijlociu
Albul de Banat
Bazna
Berk
Cornwall
Duroc
Edelschwein
Essex
Hampshire
Hereford
Landrace englez
Landrace (Danemarca)
Marele Alb
Pietrain
Red Wattle
Tamworth
Yorkshire american
porc

Acasa > Porc > Essex

Porc: Essex

Essex este o rasa de porci englezeasca

porcPoza: Essex
Foto: Amanda Slater
Lizenz: Some rights reserved.


Essex
este o rasa de porci englezeasca, de talie mica de culoare neagra si cu o banda de culoare alba in regiune spetelor.

Ca si alte rase de porci britanice i-si are originea in regiunea Essex din porcii salbatici din aceasta regiune incrucisati cu alte rase de porci englezesti deja create. Se caracterizeaza prin rezistenta mare la mediu, nepretentioasa la alimentatie, ceea ce i-a asigurat o popularitate mare in Marea Britanie, fiind ameliorata pentru imbunatatirea performantelor productive cu rase de import.

Essex a cunoscut un decline accentuat datorita concurentei de pe piata porcului de pe plan European si mondial cu alte rase cu caracteristici net superioare Essex-ului, aceasta fiind declarata disparuta in 1967, exemplarele din aceasta rasa fiind destinate obtinerii de hibrizi.

Prin pasiunea unui crescator englez Ioan Croshaw, care a refuzat sa imperecheze toate exemplarele sale cu alte rase pentru obtinerea de hibrizi, a pastrat un nucleu pur de Essex si cu eforturi considerabile de a evita consangvinizarea a reusit sa pastreze rasa in continuare, continuitate dusa si de alti crescatori britanici si protejata de infiintarea in 1997 de Societatea de rasa de porci Essex.

linie