BAZNA

AcasaCainiPisiciCaiPasariPorcVariaOvine
Pitiriazis rosea

Rase de porc cu poza
Albul Mijlociu
Albul de Banat
Bazna
Berk
Cornwall
Duroc
Edelschwein
Essex
Hampshire
Hereford
Landrace englez
Landrace (Danemarca)
Marele Alb
Pietrain
Red Wattle
Tamworth
Yorkshire american
porc

Acasa > Porc > Bazna

Porc: Bazna

O rasa de porci mixta de carne si grasime

Bazna este o rasa de porci ca re s-a format in regiunea Bazna, de linga orasul Medias, din incrucisari facute intre porci din rasa Berk cu scroafe Mangalita, dupa care metisii rezultati s-au incrucisat cu masculi din rasa Berk.

BAZNA este de marime mijlocie, trunchi cilindric, picioare scurte, capul mic, urechile pot sa fie mici si drepte dar si mai mari si aplecate, parul de culoare neagra, cu o dunga alba care cuprinde membrele anterioare, ce caracterizeaza aceasta rasa.

Exista si varietati de culoare in functie de marimea braului, intalnindu-se exempl; are la care predomina albul, pastrand culoarea negru doar pe cap. Bazna este o rasa de porci care a pastrat caracteristicile de la rasele din care provine, rusticitatea de la Mangalita adica rezistenta la mediu si adaptarea la o alimentatie diversificata si cresterea pe pasune, iar de la Berk dezvoltare rapida si prolificitatea cuprinsa intre 10-12 purcei si care ajung la greutatea de sacrificare de 90-110 kg. la 1 an.

Bazna este o rasa mixta de carne si grasime, cu capacitatea de adaptare la cresterea intensiva si extensiva si care prin incrucisare cu Marele Alb duce la obtinerea de metisi de performante superioare

linie