ALBUL DE BANAT

AcasaCainiPisiciCaiPasariPorcVariaOvine
Pitiriazis rosea

Rase de porc cu poza
Albul Mijlociu
Albul de Banat
Bazna
Berk
Cornwall
Duroc
Edelschwein
Essex
Hampshire
Hereford
Landrace englez
Landrace (Danemarca)
Marele Alb
Pietrain
Red Wattle
Tamworth
Yorkshire american
porc

Acasa > Porc > Albul de Banat

Porc: Albul de Banat

O rasa de porci mixta de carne si grasime

Albul de Banat este o rasa de porci mixta de carne si grasime, de marime medie spre mare, obtinut din incrucisari intre Mngalita si Albul Mijlociu, Berk, Marele Alb, Edelschwein, incrucisari realizate in regiunea Banatului de unde si numele de Albul de Banat.

Porcii din rasa Albul de Banat, se caracterizeaza prin corp cilindric, capul de marime medie, profil concave, schelet puternic si bine imbracat in masa musculara, par de culoare alba, ;la fel si pielea, existand si exemplare care prezinta pigmentatii de culoare neagra in jurul ochilor si ceafa.

Albul de Banat este o rasa cu prolificitae ridicata de pina la 10 purcei la o fatare, purceii ajungand la greutatea de sacrificare la varsta de 1 an de zile, dar care prin alimentatie bogata proteic ( fortaj de productie ) poate sa ajunga la greutatea de sacrificare la 9 luni.

Metisii obtinuti dintre Albul de Banat si Edelschwein, Albul Mijlociu sant de calitate superioara si cautati de crescatorii de porci pentru cresterea in sistem intensiv.

linie