De alopecie nu sint ferite nici animaleleALOPECIA este afectiune a foliculului pilos si a parului; poate fi generalizata sau localizata, temporara sau definitiva.
Alopecia poate sa fie : -congenitala -delimitata la unele regiuni corporale sau pe tot corpul fiind rase la care s-a obtinut alopecia genetica.
-cistigata -in urma unor boli carentiale, hormonale, intoxicatii, in urma tratamentelor efectuate cu radiatii, medicamente, factori mecanici sau ca manifestare a unor boli care simptomatic manifesta si alopecie.
SIMPTOME: Depilatia poate sa fie simetrica sau asimetrica, pielea este putin rosie, fara mincarime, fara modificari importante in structura dermului.
In alopecia de natura hormonala localizarea este simetrica, pielea ingrosata, toropeala, obezitate, la atingere este rece, parul se smulge usor, uscat, fragil.
TRATAMENT: Cind se poate identifica cauza aceasta se inlatura, alimentatie echilibrata cantitativ si calitativ sub raport proteic, vitamino-mineral, lipidic, se trateaza cauza responsabila de aparitia alopeciei -boli infectocontagioase, parazitare, tulburari endocrine.
-local frictii cutanate cu solutii alcoolice cu rezorcina, pilocarpina, chinina, care se prepara extemporaneu, propolis in ungvente 30%, ardei iute 1la 3 in alcool, terapie nespecifica(polidin), fizioterapie.
Următoarea pagină: Anzarcoida Juvenila Catei cu cap de hipopotam
|