URTICARIA

AcasaCainiPisiciCaiPasariPorcVariaOvine
Rase de caini cu poza
Rase de caini

boli de caini
Acneea Ciinelui
Alergia medicamentoasa
Alergia provocate de venin
Alopecia
Anzarcoida Juvenila
Boala serului
Candidoza Caine
Capusa la Ciine
Castrarea la caine
Castrarea la catea
Cheyletieloza
Comedonul
Demodecie (Riia)
Dermatita de la purece
Dermatita atopica
Dermatita contact alergica
Dermatita solara
Dezechilibrul hormonal
Diabetul zaharat
Electrocutarea
Epilepsia
Hipercheratoza
Impetigo
Inflamatia glandelor
Insolatia
Intolerantele alimentare
Linguatuloza Nazala
Malassezioza
Nutritia ciinelui
Pemfigus
Pitriazis
Psoriazis
Raul de transport
Sindromul Tonsilita
Tintarii
Tricofitia
Trombiculaza
Urticaria
caine

Acasa > Caini > Urticaria

Caini: Urticaria

ALERGIE INTENSA SI DUREROASA A PIELII

-alergoza cutanata caracterizata de aparitia imediata a unei eruptii papuloase pe piele, dureroasa, prurit si uneori febra.

-se produce in urma iritatiilor cauzate de transpiratii, scarpinare, frig sau caldura, alimentatie dezechilibrata, alimente alterate, intepaturi de insecte, condimente, vaccinuri, medicamente, parazitoze, contactului cu plante iritante.

SIMPTOME: Eruptii cutanate rapide papulourticariene insotite de mincarime, localizate frecvent pe fata, git, trunchi, fata interna a coapselor, de intensitati variabile, localizate sau sub forma de edeme mai mult sau mai putin intinse de culoare rosie violacee, din care datorita pruritului accentuat se scurge o secretie seroasa ce formeaza cruste negricioase. Aceste manifestari cutanate sint insotite sau precedate de tulburari generale: febra, diare, colici, accelerarea cordului, respiratie accelerata, pleope edematiate, hipersalivatie,

DIAGNOSTICUL: Clinic pe baza manifestarilor alarmante si de intensitate mare;  -diferntial fata de dermatite solare sau boli infectioase cu manifestari clinice cutanate.

TRATAMENT: In cazul cind din amneza se suspicioneaza un factor alimentar se urmareste evacuarea stomacului, administrarea de purgative.

-pe cale generala antihistaminice - romergan, feniramin, 1cp.2ori/zi, antiinflamatoare pe baza de glucocortcoizi; prednisolon 2mg./kc, gluconat de calciu 10% i.v.10-15 ml, adrenalina , atropina vitamina c, hidrocortizon hemisuccinat si glucoza in perfuzie.

-local; bioxiteracor, locacorten, mibazon.

linie