CIOBANESC CAUCAZIAN
Rase de caini

AcasaCainiPisiciCaiPasariPorcVariaOvine
Boli de caini
Boli de caini

Rase de caini cu poza
Affenpinscher
Bearded Collie
Bobtail
Bull Terrier
Cainele de apa portughez
Ciobanesc Belgian
Ciobanesc de Bucovina
Ciobanesc Caucazian
Ciobanesc German
Dobermann
Groenendael
Laekenois
Malinois
Mastino Napoletano
Pudel
Rottweiler
Setter
Tervuren
West Highland White Terrier
Ciobanescul caucazian
Poza: Ciobanesc caucazian Foto: Garfield and Nicol Sicard in Suffolk
Lizenz: Copyrighted free use.

Acasa > Caine > Ciobanesc caucazian

Ciobanescul caucazian este un caine puternic

Ciobanescul caucazian Poza: Ciobanesc caucazian
Foto: Marek Komorowski
Lizenz: Some rights reserved.

Ciobanescul Caucazian este o rasa de c�ine, popular �n Armenia, Turcia, Azerbaidjan, Georgia, Rusia, şi �n alte ţări asiatice unde exista turme de oi si la care ciobanii folosesc pentru paza acest caine deosebit de curajos si corect fata de stapinul lui.

Ciobanescul caucazian este un caine puternic cu schelet puternic, masiv, masa musculara bogata caracteristic Molossoizilor.

Rasa prezinta doua tipuri in functie de arealul in care se gaseste: de munte şi de c�mpie. Ciobanescul Caucazian de campie are o blana scurtă şi par mai inalti de constitutie mai fina Ciobanescul caucazian de munte are blana mai bogata si cu par mai lung, mai masivi si masa muscularra mai mare.

In general sint caini sanatosi si cu durata lunga de viata, problemele lor de sanatate find reprezentate de displazia de sold, afectiuni cardiace si in cazul artificializarii conditiilor de viata obezitatea. Urechile sint cupate in mod characteristic si unc doar la aceasta rasa prin ablatia intregului pavilion pentru a se evita in caest fel sfisierea urechilor in timpul luptelor cu lupii, cupare care nu se face si este interzisa in present in tarile civilizate si la exemplarele prezentate in expozitii. Culoarea este gri cu marcaje de culoare alba.

Ciobanescul caucazian Poza: Ciobanesc caucazian
Foto: Lika2672
Lizenz: Public Domain.

Sint loiali fata de familie, stapin, si turma, sint foarte agresivi si cresterea lor presupune experienta bogata in cresterea cainilor.

Ciobanescul caucazian (Ovcharka) este una din cele mai vechi rase de caini molossoizi si de multe tipuri care se gasesc doar in regiunea muntilor CAUCAZ, in rest ca si raspindire in EUROPA sint cunoscute doar cele doua tipuri de munte si de cimpie.

Ciobanesul caucazian este un caine care se foloseste la paza turmelor de animale in deosebi in regiuni de munte fiind foarte rezistent la temperature scazute si conditii vitrege de mediu, paza obiectivelor, proprietatilor, astazi fiind un caine de paza si protectie.

Este lent in miscari chiar considerat lethargic atunci cind este in repaus dar foarte rapid si active cind se afla in activitate: caine foarte agresiv, la care trebuie o foarte mare experienta in cresterea acestuia si un lung process de socializare dar odata ce toate aceste aspecte depasite este un foarte bun caine de familie prin devotamentul fata de stapin si familie pina la sacrificiul vieti. Educat bine este considerat cainele incoruptibil, pentru ca nu accepta mincarea decit de la stapinul lui.

Următoarea pagină:
Ciobanesc germanlinie

Caini:
Ciobanesc caucazian

Tara de origine
Georgia, Armenia, Azerbaidjan

Clasificare & standarde
Rasa de caini recunoscuta de FCI si incadrata FCI Grupa 2 Secţiunea 2 # 328 standard

greutate
46-73 kg

�naltime
Inaltime : 64-78 cm


Ciobanesc caucazian
Poza: Ciobanesc caucazian
Foto: Gsicard
Lizenz: GFDL.


Ciobanesc caucazian
Poza: Ciobanesc caucazian
Foto: Pleple2000
Lizenz: GFDL.


Ciobanesc caucazian
Poza: Ciobanesc caucazian
Foto: Pleple2000
Lizenz: GFDL.


Ciobanesc caucazian
Poza: Ciobanesc caucazian
Foto: Rafi
Lizenz: Public Domain.