Affenpinscher - Poreclele Monkey Dog
Rase de caini

AcasaCainiPisiciCaiPasariPorcVariaOvine
Boli de caini
Boli de caini

Rase de caini cu poza
Affenpinscher
Bearded Collie
Bobtail
Bull Terrier
Cainele de apa portughez
Ciobanesc Belgian
Ciobanesc de Bucovina
Ciobanesc Caucazian
Ciobanesc German
Dobermann
Groenendael
Laekenois
Malinois
Mastino Napoletano
Pudel
Rottweiler
Setter
Tervuren
West Highland White Terrier
 

Acasa > Caine > Affenpinscher

Affenpinscher este o rasa de caine foarte mica
AffenpinscherPoza: Affenpinscher
Foto: Sannse
Lizenz: GFDL.


Descriere
Greutatea la Affenpinscher este intre 3-4 kg, iar ca inaltime nu depăşeşte 24-30 cm �nălţime la greabăn. Affenpinscher are blana deasa cu firul de par gros care la cap si umeri formeaza o coama.

Affenpinscher se aseamana cu o maimuta ca si expresie a fetei acoperita de mult par, care pe spate si coapse este mai scurt. Parul este cu firul gros si aspru si de culoare neagra in general, dar se permite si culoarea gri, argintiu, rosu si belge.

Affenpinscher este o rasă de origine germană şi datează din secolul al saptesprezecelea. Numele său este derivat din limba germană Affe ( maimuţă ).

Affenpinscher varietatea belge este un amestec de rosu, alb si negru. Dintre toate varietatile de culoare de preferat este culoarea negru care este acceptata de toate asociatiile chinologice fara rezerve.
Temperament
Affenpinscherii sint activi, aventurosi, curiosi, tenace, jucausi. Caracteristic rasei Affenpinscher sint increderea, pofta de viata, afectivitate fata de membrii familiei si de protectie a acestora. Affenpinscherii sint posesivi atunci c�nd este vorba de jucariile lor si mincare, din aceasta cauza Affenpinscerii nu sint recomandati ca si caini pentru familiile cu copii mici, insa in compensare fiind foarte jucaus este propice pentru familiile cu simt al umorului si care au timp sa se joace cu cainele lor.

 Cainii Affenpinscher sint in general caini linistiti dar pot deveni agresivi in cazul in care sint atacati sau amenintati de agresori indiferent de marimea si puterea lor fiind foarte curajosii si neinfricati.
Sănătatea
Affenpinscherii au durata de viata medie, aceasta fiind in jurul a 11,4 ani, o durata de viata tipica pentru un caine de rasa dar un pic mai mica decit alte rase de caini de talie mica.

Mortalitatea cainilor Affenpinscher este reprezentata de virsta, afectiuni urologice, sau combinatia celor doua cauze mentionate anterior.

Affenpinscher este predispus la displazie de sold, colaps traheal ce poate fi evitat prin plimbarea Affenpinsherului in ham si nu in lesa, deasemenea sau mai intilnit afectiuni oculare (cataracta) dar in procent foarte redus.

Ingrijire
Affenpinscherii necesita o ingrijire a parului de doua pina la trei ori pe saptamina. Este considerat ca si rasa de caine care nu napirleste, foliculul pilos are un ciclu de crestere dupa care moare dar acesta ramine in blana Affenpinscher-ului, acest ciclu fiind in functie de virsta si mediul in care este crescut. Parul la Affenpinscher este eliminat prin toaletarea frecventa care se impune pentru a avea un caine frumos, ingrijit si sanatos.

Următoarea pagină:
Bearded Collielinie

Caini:
Affenpinscher

FCI Grupa 2 Secţiunea 1 # 186 standard

Origine
Germania

�naltime
Nu depăşeşte 24-30 cm �nălţime la greabăn

Affenpinscher
Poza: Affenpinscher
Foto: Ingunn Axelsen
Lizenz: GFDL.


Affenpinscher
Poza: Affenpinscher
Foto: Pleple2000
Lizenz: Some rights reserved.