WEST HIGHLAND WHITE TERRIER / WESTIE
Rase de caini

AcasaCainiPisiciCaiPasariPorcVariaOvine
Boli de caini
Boli de caini

Rase de caini cu poza
Affenpinscher
Bearded Collie
Bobtail
Bull Terrier
Cainele de apa portughez
Ciobanesc Belgian
Ciobanesc de Bucovina
Ciobanesc Caucazian
Ciobanesc German
Dobermann
Groenendael
Laekenois
Malinois
Mastino Napoletano
Pudel
Rottweiler
Setter
Tervuren
West Highland White Terrier
Westie
Poza: West Highland White Terrier Foto: Bruno ILHAT
Lizenz: GFDL.

Acasa > Caine > West Highland White Terrier / Westie

West Highland White Terrier este o rasa de c�ini cunoscuta pentru culoarea lor alb

WestiePoza: West Highland White Terrier
Foto: Christopher Walker
Lizenz: Some rights reserved.
 

West Highland White Terrier, cunoscut ca si Westies, este o rasa de c�ini cunoscuta pentru culoarea lor distinctiva - alb. Originara din Scotia, rasa a fost folosita pentru a cauta vulpi. Aceasta rasa este recunoscuta prin utilizarea sa ca un blazon pentru Black & White marca de whisky scotian, precum si de pe ambalajul de la Cesar mincare umeda pentru caini.

Aspect
West Highland White Terrier (Westie ) are fata luminoasa, ochii negrii, privire agera, vioaie. Urechile sint mici si ridicate.

Westie este un caine musculos, membre puternice, muscatura in foarfeca, dintii mari in raport cu marimea corpului, schelet puternic bine dezvoltat pentru un caine care pare gingas.

Parul este moale cu mult subpar,lungime de aprox. 2 cm si care impune o ingrijire atenta si periodica.

WestiePoza: West Highland White Terrier
Foto: Randy Son Of Robert
Lizenz: Some rights reserved.
 

Westie sunt predispusi la alergii si afectiuni ale pieli care sint agravate de spalatul prea des. In general si asa este recomandat ca spalatul sa se faca odata pe luna sau chiar la interval mai mare de timp, in asa fel se evita bolile de piele. Spalarea sa se faca cu sampon care sa asigura calitatea firului de par si a pielii. Saptam�nal se curata in interior urechile, si se protejeaza cu tampoane in timpul bailor pentru a nu patrunde apa in urechi ce favorizeaza producerea otitelor.

West Highland White Terrier are nevoie de 13 de ore de somn in 24 de ore. Westie de obicei, dorm �n acelasi program cu stapini lor, inclusiv somnul de dupa masa.

West Highland White Terrier ca si pui poate fi afectat de o boala cunoscuta sub numele de osteopatie craniomandibulara, cunoscuta si sub denumirea de "Lion Jaw"-Maxilar de Leu. Boala este o boala autosomala recesiva care se intilneste la catelusii ce provin din parinti care ambii poseda acest defect genetic si drept urmare vor fi exclusi de la reproductie.

Osteopatia craniomandibulara este o boala proliferativa ce afecteaza ramura ventrala mandibulara caracterizata prin depunerea de celule osoase non neoplazice bilateral de la baza craniului si pina la bula timpanica. . Gravitatea bolii este diferita de la individ la individ, in functie de severitatea leziunilor, intensitatea durerii si marimea zonei afectae ; diagnosticul se confirma prin examen radiologic. Catelusii prezinta simptome de durere accentuata care se manifesta cu brutalitate la mingiiat in zona dureroasa, cind maninca, ceace duce la refuzul hranei, starea generala este serios afectata, catelusii gem aproape tot timpul, manifesta disconfort, letargie.
Boala se manifesta la virsta de aproximativ 3-6 luni si regreseaza spontan �n jur de 12 de luni. Tratamentul bolii consta in gestionarea durerii prin administrarea de analgezice pina la remisia spontana a bolii. Corticosteroizii sint de obicei utilizati pentru a gestiona aceasta boala. Protocolul de tratament depinde de severitate, de localizare de durerea si sensibilitatea catelusului afectat. �n cazuri extreme, eutanasia poate fi necesara.

Colonelul Edward Donald Malcolm este considerat creatorul acestei rase din regiunea de vest Argyll Scotia �n 1800. Se presupune ca la inceput rasa a fost de culoare roscata dar din cauza ca se confunda cu vulpea si de multe ori a fost impuscat in locul acestea, s-a creat culoarea alba pentru a se putea distinge si a se evita accidentele de vinatoare a carei victima a fost WESTIE.

linie

Caini:
West Highland White Terrier / Westie

Cunoscut si sub numele de:
Poltalloch Terrier
Roseneath Terrier
Roseneath White Terrier
Poreclele Westie (sau Westy)

Tara de origine
Scotia

Clasificare & standarde
Rasa de caini recunoscuta de FCI Grupa 3 Sectiunea 2 085 standard
Terrier standard

greutate
MASCULI 6,8 - 9 kg
FEMELE 6 - 7.2 kg

�naltime
23-28 cm la greaban., oada intre 12-14 cm.


West Highland White Terrier
Poza: West Highland White Terrier
Foto: Ann
Lizenz: Some rights reserved.


West Highland White Terrier
Poza: Westie
Foto: Viki Male
Lizenz: GFDL.


West Highland White Terrier
Poza: Westie
Foto: Christian Horvat
Lizenz: GFDL.
 

West Highland White Terrier
West Highland White Terrier
Foto: Mider
Lizenz: GFDL.
 

West Highland White Terrier
Poza: West Highland White Terrier
Foto: Lucie Tylov�
Lizenz: Some rights reserved.