CIOBANESC GERMAN
Rase de caini

AcasaCainiPisiciCaiPasariPorcVariaOvine
Boli de caini
Boli de caini

Rase de caini cu poza
Affenpinscher
Bearded Collie
Bobtail
Bull Terrier
Cainele de apa portughez
Ciobanesc Belgian
Ciobanesc de Bucovina
Ciobanesc Caucazian
Ciobanesc German
Dobermann
Groenendael
Laekenois
Malinois
Mastino Napoletano
Pudel
Rottweiler
Setter
Tervuren
West Highland White Terrier

Acasa > Caine > Ciobanesc german

Primul standard de rasa ciobanesc german a fost stabilit in 1891
Ciobanesc germanPoza: Ciobanesc german
Foto: Kleins
Lizenz: GFDL.


Origine si Istorie
Primul standard de rasa ciobanesc german a fost stabilit in 1891, iar prima prezenta importanta si care a atras atentia publicului a fost in 1894 la o expozitie la DORTMUND unde au fost prezentate cinci exemplare.

In 1899 s-a infiintat la KARLSHRUE, Asociatia Germana de ciobanesc a carei presedinte STEPHANITZ impreuna cu prietenul sau MAYER au creat un nou caine de lucru cu un nou standard de rasa care se mentine si astazi.

Descriere
C�inele ciobanesc german este de marime medie, musculatura bine dezvoltata si puternica, cutia toracica bine dezvoltata, angulatia membrelor ofera posibilitate unei deschideri mari a membrelor asigurind forta de propulsie generata de membrele posterioare, capul este proportional cu corpul, cu fruntea usor arcuita si nasul drept, de culoare neagra. Buzele sint subtiri si se unesc in totalitate, ochii de culoare neagra si un pic oblici, laba este compacta si talpa dura.

Coada este lunga usor arcuita si trebuie sa ajunga la nivelul jaretului, niciodata nu este purtata in sus, chiar si cind este in actiune coada la Ciobanescul German nu depasesta linia verticala.
Parul este des si de doua dimensiuni lung si scurt care ii confera Ciobanesului German rezistenta la intemperii. Ciobanescul German prezinta trei variante in ce priveste caracteristica parului:

Ciobanesc German cu parul semilung, neted, dens, foarte abundent si mai lung pe git. Pe membre, posterior, parul este lung, la fel si coada cu parul lung si mai dens fata de restul corpului.

Ciobanesc German cu parul lung si compact care nu este dorit.
Ciobanesc German cu parul lung si matasos care nu se admita la reproductie.

Ciobanesc germanPoza: Ciobanesc german
Foto: U.S. Air Force Photo by Josh Plueger
Lizenz: Public Domain.


�ngrijire
Ciobanescul German este un caine inteligent, frumos, cu foarte multe calitati, rezistenta la efort, si forta deosebita. Se dreseaza usor, foarte atasat de stapinul sau, cu miros si auz foarte bine dezvoltate, se orienteaza bine in teren, nu este pretentios in general asta include si mincarea, foarte atasat de copii pe care ii iubeste si se sacrifica pentru ei in situatii citice in care viata acestora este in pericol. Intelege foarte bine cind a gresit fara sa trebuiasca din partea stapinului masuri coercitive in acest sens. Fiind un caine nepretentios si care se adapteaza usor la noi conditii de viata, ingrijirea lui nu necesita un efort deosebit.

Ciobanescul German este folosit in prezent pentru paza, tractiune, caine de insotire pentru persoanele cu handicap, cautator de persoane disparute in accidente pe apa sau munte, descoperitor de substante toxice, cautator de urme si ca urmere folosit si cunoscut ca si "CAINELE POLITIST".

Afectiuni frecvent intilnite la CIOBANESCUL GERMAN

Displazia de sold
Alergii autoimune
Sindrom vestibular congenital
Insuficienta pancreatica
Piodermita

Se exclud de la reproductie exemplarele care manifesta displazia de sold de timpuriu si la care este cunoscut ca si in ascendenta individului s-a manifestat aceasta boala.

Următoarea pagină:
Dobermann

linie

Caini:
Ciobanesc german

Tara de origine
Germania

Clasificare & standarde
FCI Grupa 1
C�ini de turma

greutate
Mascul: 30-40 kg
Femele: 22-35 kg

�naltime
Mascul 61 cm
Femela 56 cm


Ciobanesc german
Poza: Ciobanesc german
Foto: Tim Dobbelaere
Lizenz: Some rights reserved.


Ciobanesc german
Poza: Ciobanesc german
Foto: Ron Armstrong
Lizenz: Some rights reserved.


Ciobanesc german
Poza: Ciobanesc german
Foto: Vejoun
Lizenz: GFDL.


Ciobanesc german
Poza: Ciobanesc german
Foto: Fabiano Veronezi
Lizenz: Some rights reserved.


Ciobanesc german
Poza: Ciobanesc german
Foto: Kleins
Lizenz: Some rights reserved.