DOBERMANN
Rase de caini

AcasaCainiPisiciCaiPasariPorcVariaOvine
Boli de caini
Boli de caini

Rase de caini cu poza
Affenpinscher
Bearded Collie
Bobtail
Bull Terrier
Cainele de apa portughez
Ciobanesc Belgian
Ciobanesc de Bucovina
Ciobanesc Caucazian
Ciobanesc German
Dobermann
Groenendael
Laekenois
Malinois
Mastino Napoletano
Pudel
Rottweiler
Setter
Tervuren
West Highland White Terrier
Dobermann / Rase de caini

Acasa > Caine > Dobermann

Doberman a fost creat in GERMANIA de catre FRIEDRICH LOUIS DOBERMANN

Dobermann / Rase de cainiPoza: Dobermann
Foto: Michael Krage
Lizenz: Some rights reserved.


Origine si Istorie
Doberman a fost creat in GERMANIA de catre FRIEDRICH LOUIS DOBERMANN din incrucisari succesive intre PINSCHER si o rasa de caini locala din THURINGIA precursor al ROTTWEILER-ULUI, incrucisari prin care s-a urmarit obtinerea unei rase de caini puternici dar totodata de constitutie fina, rezistent, inteligent, curajos, ceace s-a si reusit.

Descriere
Dobermannul este un caine elegant, cu capul expresiv, parul scurt, culoare neagra cu marcaje roscate -maro pe membre si bot.

Culori acceptate-albastru, isabelle, maro, negru.

Urechile sint prinse sus mostenite de la PINSCHER de marime medie, ochii sint ovali culoare neagra, gitul musculos, ridicat, semet, corpul puternic cu cavitatea toracica bine dezvoltata, membre drepte, puternice, musculatura puternica si bine reprezentata ce-i permite sa alerge foarte repede. Greutatea la masculii este de pina la 45 kg. si inaltime pina la 72 cm, la femele greutatea pina la 35kg, iar inaltimea pina la 68cm.

In trecut urechile si coada se operau, practica interzisa astazi in toate tariile civilizate si in care organizatile pentru protectia animalelor sint foarte active.

Dobermann / Rase de cainiPoza: Dobermann
Foto: Andreas Kollegger
Lizenz: Some rights reserved.


Utilizare
Doberman este o rasa care intruneste calitatilor mai multor rase, folosit in protectie, paza, politie, armata, paza animalelor, caine de familie foarte iubitor de copii, credincios stapinului si familiei, pentru care se sacrifica.

Dobermann este un caine cinstit, curajos, inteligent, care necesita o educare continua din partea proprietarului, este echilibrat, la care trebuie sa i se recunoasca meritele si calitatile, dar totodata corect si care nu accepta sa fie pedepsit pe nedrept.

Asa zisa nebunie a dobermanului de la o anumita virsta nu este adevarata, aceste fiind doar povesti din partea unor necunoscatori sau a unor proprietari care nu au fost in stare sa educe un asa caine si pe care l-au abandonat. La aceasta s-a mai adaugat si faptul ca a fost trecut in lista cainilor periculosi si care trebuiesc inregistrati.

Boli frecvent intilnite la DOBERMANN
Sindromul vestibular congenital ce produce surditate si tulburari de echilibru, CARDIOMIOPATIE ce duce la moarte subita, mai rar displazia de sold care este foarte rara la DOBERMANN.

Următoarea pagină:
Groenendaellinie

Caini:
Dobermann

Tara de origine
Germania

Clasificare & standarde
Doberman este una dintre rasele de caini germane recunoscute de FCI (Nr.143, Gr.2, Sect.1)

greutate
Masculi: 40 -45kg
Femele : aproximativ 35 kg

´┐Żnaltime
Masculi 68-72 cm
Femele 65-68 cm


Dobermann
Poza: Dobermann


Dobermann
Poza: Dobermann


Dobermann
Poza: Dobermann
Foto: Zeno666
Lizenz: Some rights reserved.


Dobermann
Poza: Dobermann
Foto: Miro Cacik
Lizenz: Copyrighted free use.