Malinois
Rase de caini

AcasaCainiPisiciCaiPasariPorcVariaOvine
Boli de caini
Boli de caini

Rase de caini cu poza
Affenpinscher
Bearded Collie
Bobtail
Bull Terrier
Cainele de apa portughez
Ciobanesc Belgian
Ciobanesc de Bucovina
Ciobanesc Caucazian
Ciobanesc German
Dobermann
Groenendael
Laekenois
Malinois
Mastino Napoletano
Pudel
Rottweiler
Setter
Tervuren
West Highland White Terrier

Acasa > Caine > Malinois

Malinois este o rasa de caini de talie mijlocie

Bull TerrierPoza: Belgian Shepherd Malinois
Foto: wim harwig
Lizenz: Some rights reserved.


Malinois este o rasa de c�ini, cunoscuta in unele tari ca si o varietate de CIOBANESC BELGIAN.
Malinois este rasa recunoscută �n Statele Unite sub numele de Malinois belgian.

Aspect
Ca de altfel toti ceilalti ciobanesti belgieni, Malinois este o rasa de caini de talie mijlocie, cu aspect patrat al corpului si foarte bine proportionat.
Malinois este recunoscut prin blana cu par scurt de culoare galben maronie şi urechile sale negre care sint orientate drept �n sus, la fel obrajii şi botul de culoare neagra. Acesta seamănă cu un ciobanesc german dar mai mic.

ISTORIC
MALINOIS este cunoscut ca si caine de lucru, culoarea acceptata fiind de maroniu mahon cu masca neagra si urechi la fel de culoare neagra. Au mai aparut si exemplare de culoare gri cu par scurt dar aceste exemplare nu mai indeplinesc caracterele de rasa.

Rase de caini: Malinois pupp
Poza: Malinois pupp
Foto: Roberta F
Lizenz: Some rights reserved.


Alte varietati de Ciobanescul belgian: Tervuren este de aceeasi culoare ca si un Malinois gri, posibil cu par lung, Laekenois este de aceeasi culoare cu Malinois, doar ca poate lipsi masca neagra si urechile negre, şi Wirehair, Groenendael (�nregistrată ca ciobănesc belgian de către American Kennel Club) acesta are părul lung şi este mai solid si de culoare neagra. Mai exista ocazional si exemplare asemanatoare de varietati de culoare diferite dar acestea nu sint din punct de vedere tehnic MALINOIS .

Malinois masculii sint de aproximativ 61-66 cm, �n timp ce femelele sunt de aproximativ 56-61 cm la greban. Căţelele au o greutate in medie de 25-30 kg , �n timp ce c�inii sint mai grei intre 29-34 kg.

Aptitudini
Malinois fiind instruit pentru protecţie, este cunoscut peste tot, Belgia, Germania, Olanda şi alte ţări europene, precum şi �n Statele Unite, Canada şi Australia, ca un c�ine de lucru pentru protecţia personală, detectare, munca de poliţie, de căutare şi salvare, precum şi competitii sportive.

Temperament
Malinois sint, de obicei activi, prietenosi, tineretul in general extrem de exuberanti sau jucausi. Se bucura atunci cand li sa arata incredere si li se dau noi sarcini de indeplinit.

Sănătate
Durata de viaţă medie a Malinois belgian este de 10-12 ani, şi există si probleme de sănătate şi tulburări care sunt asociate cu rasa, deşi sănătatea rasei este �n general considerată mai bună dec�t cea la Ciobănesc german. Problemele de sănătate notabile prevalente la Malinois include cataracta, epilepsia, afectiuni ale tiroidei, atrofia progresivă a retinei (PRA), displazia de şold, toate aceste probleme au fost minimizate prin intermediul reproduceri selective.

Următoarea pagină:
Mastino Napoletano

linie

Caini:
Malinois

Alte nume sub care este cunoscut
Chien de Berger Belge
Mechelaar
Mechelse Herder (Mechelse Scheper)
Pastor Belga Malinois

Tara de origine
Belgia

Clasificare & standarde
FCI Grupa 1 Secţiunea 1 # 015 standard
Caini de paza

��naltime şi greutate
Greutate Mascul 29-34 kg
Femela 25-30 kg
�nălţime Mascul 61-66 cm
Femela 56-61 cm

Rase de caini: Belgian Malinois
Poza: Belgian Malinois
Foto: D. Williams
Lizenz: Some rights reserved.