SQUITTEN
Rase de pisici

AcasaCainiPisiciCaiPasariPorcVariaOvine
Rase de pisici cu poza
Albastru de Rusia
Balineza
Birmaneza
Norwegiana de padure
Persana
Ragdoll
Sacra de Birmania
Siameza
Siberiana
Squitten

boli de pisici
Acneea Pisici
Alopecia Pisici
Candidoza Pisici
Capusa spinoasa
Castrarea la motan
Castrarea la pisica
Cheyletieloza
Comedonul
Demodecia (Riia)
Dermatita la purece
Dermatita solara
Diabetul zaharat
Linguatuloza
Nutritia pisicii
Poza mare: Sqiuitten
Poza: Squitten Foto: Messybeast
Lizenz: GFDL.
 

Acasa > Pisici > Squitten

Pisici: Squitten

Squitten au mai fost numite TWISTY CAT

SQUITTEN

Squitten este o pisică cu picioarele din faţă mai mici, ce a facut sa se asemene cu o curt ce face imposibila atingerea solului cu picioarele din fata atunci cind pisica este in statiune. Deasemenea veverita sau cangur atunci cind sta in sezut.

Squitten sint pisici ce prezinta o mutatie genetica manifestata prin hipoplazie radiala, adica radius-ul este sub dezvoltat si scurt, deasemenea radiusul mai poata sa fie deformat, rasucit, mutatie ce apare aleatoriu in conditiile in care genele recesive, responsabile de dezvoltarea raziilor osoase se manifesta. Squitten au mai fost numite TWISTY CAT crescute in Texas de pe la sfirsitul anilor 1990.

Din cauza acestei mutatii genetice puii de Squitten nu pot masa mamela pisici care alapteaza, masajul contribuind la afluxul de lapte in mamela. Tot datorita hipoplaziei radiusului aceste pisici se deplaseaza mai greoi, mersul fiind asemanator cu o topaiala de unde si asemanarea cu o veverita sau cangur. Deasemenea mutatia genetica poate sa se produca si la picioarele din spate –hipoplazie femurala – dar foarte rar intilnita, hipoplazia radiala este deseori asociata cu polidactilie, adica degete supranumerare.

linie

Pisici: Squitten
Poza: Squitten
Foto: Messybeast
Lizenz: Some rights reserved.