RAGDOLL
Rase de pisici

AcasaCainiPisiciCaiPasariPorcVariaOvine
Rase de pisici cu poza
Albastru de Rusia
Balineza
Birmaneza
Norwegiana de padure
Persana
Ragdoll
Sacra de Birmania
Siameza
Siberiana
Squitten

boli de pisici
Acneea Pisici
Alopecia Pisici
Candidoza Pisici
Capusa spinoasa
Castrarea la motan
Castrarea la pisica
Cheyletieloza
Comedonul
Demodecia (Riia)
Dermatita la purece
Dermatita solara
Diabetul zaharat
Linguatuloza
Nutritia pisicii
Poza mare: siberiana
Poza: Ragdoll Foto: Suringen
Lizenz: Public Domain.

Acasa > Pisici > Ragdoll

Pisici: Ragdoll

Ragdoll provine dintr-un persan tip angora si o birmaneza

Ragdoll
Poza: Ragdoll Foto: Griffibo1 Lizenz: Public Domain.

RAGDOLL
Origine Statele Unite ale Americii

Ragdoll este o rasa de pisici cu ochii albastri, musculature dezvoltata, parul semilung, moale si matasos. Esta cunoscuta datorita temperamentului docil si calm, cit si faptului ca este foarte afectuoasa.

Istoric
Ragdoll provine dintr-un persan tip angora si o birmaneza, numita Josephine care a fost accidentata si ulterior supusa unor experimente genetice guvernamentale, iar prin contributia unei pasionate crescatoare de pisici, Ann Baker s-a creat rasa Ragdoll si lacare s-a urmarit sa se obtina trasaturi, cum ar fi dimensiunea mare a rasei, comportamentul blind, si tendinta mersului greoi.

Ragdoll este rasa de pisici inregistrata in Asociatia Internationala de pisici Ragdoll(IRCA)si in care au fost stabilite standarde ale rasei, Ragdoll nefiind permis sa se inscrie in alte rase.

Descriere
Ragdoll este o pisica docile, cu mersul greoi cind este fortata sa mearga repede, corpul robust si mare picioare proportionale cu marimea corpului. Femela de Ragdoll cintareste intre4 si 8 kg.in timp ce masculii sint mai dezvoltati ajungind pina la 6-10 kg, ochii albastri, parul semilung si subpar redus.

Ragdoll este recunoscuta sub mai multe culori; ciocolata, rosu aprins, albastru, liliac, crem, si prezinta modele diferite reprezentate prin culoare inchisa la extremitati, culoare inchisa la extremitati si alb pe burtica si o linie alba pe fata, bicolor care consta in culoarea admisa si aratata mai sus plus alb pe burtica sau alb pe fata sub forma de ‘v’ intors.

Următoarea pagină:
Squitten este o pisică cu picioarele din faţă mai mici, ce a facut sa se asemene cu o curt ce face imposibila atingerea solului cu picioarele din fata atunci cind pisica este in statiune.
> Squitten

linie

Pisici: Ragdoll
Poza: Ragdoll
Foto: Serguei_S._Dukachev
Lizenz: Some rights reserved.


 Pisici: Ragdoll
Poza: Ragdoll
Foto: Simone Johnsson
Lizenz: Some rights reserved.


Pisici: Ragdoll
Poza: Ragdoll
Foto: CX23882-19
Lizenz: Public Domain.