Siberiana
Rase de pisici

AcasaCainiPisiciCaiPasariPorcVariaOvine
Rase de pisici cu poza
Albastru de Rusia
Balineza
Birmaneza
Norwegiana de padure
Persana
Ragdoll
Sacra de Birmania
Siameza
Siberiana
Squitten

boli de pisici
Acneea Pisici
Alopecia Pisici
Candidoza Pisici
Capusa spinoasa
Castrarea la motan
Castrarea la pisica
Cheyletieloza
Comedonul
Demodecia (Riia)
Dermatita la purece
Dermatita solara
Diabetul zaharat
Linguatuloza
Nutritia pisicii
Poza mare: siberiana
Poza: Siberiana Foto: Cybercop2000
Lizenz: Public Domain.

Acasa > Pisici > Siberiana

Pisici: Siberiana

Birmaneza este o rasa de pisici domesticite, �mpartita �n doua subgrupuri

Siberiana
Poza: Siberiana Foto: Mfstelmach Lizenz: Public Domain.

SIBERIANA
Greutate: Maskulin � 5-8 kg / Feminin: � 4-6 kg
Origine:Rusia

Siberiana este considerată a fi o rasa cu parul semilung si recunoscuta de cele mai multe organizatii internationale de pisici.

Istoric
Siberiana este o rasa de pisici nationala in Rusia, de talie mare, afectuoasa, recunoscuta astazi de toata organizatiile de feline din lume.

Siberiana provine din pisici de ferma din Rusia.S-a adaptat cu mediul urban odata cu migratia omului de la sat la oras unde s-a incrucisat cu pisici salbatice de toate culorile.

Caracteristici
Siberiana este recunoscuta ca fiind foarte agila si buna saritoare, constitutie solida cu trenul posterior bine dezvoltat, urechi mijloci, frunte larga.
Greutatea este intre 5-8 kg. la masculi si 4-6 kg. la femele, dezvoltarea lor corporala se considera incheiata la cinci ani.

Temperament
Siberiana este, �n general, inteligenta, jucausa, afectuosa si loiala, ce face sa fie asemuita cu un caine, se bucura de natura si pot raspunde la numele lor cind sint strigate.

Siberiana are blana deasa cu trei straturi care o protejeaza la conditiile meteo dure din Rusia, parul este lucios, si nu este greu de intretinut, pieptanatul de doua ori pe saptamina fiind sufficient.

Siberiana napirleste o data de doua ori pe an, prima napirlire estela sfirsitul ierni, a doua napirlire la sfirsitul verii pentru a se pregati de iarna urmatoare.

Siberiana este hipoalergenica, calitate comentata de de aproape zece ani. Cu toate ca stiintific sint putine dovezi in acest sens, crescatorii de Siberiene, la fel si proprietari de aceasta rasa de pisicisustin ca persoanele alergice nu manifesta alergia la prezenta pisicilor siberiene. In cazul in care se doreste testarea la alergie este recomandat ca aceasta sa se incerce cu paritii pisoiului care urmeaza a fi achizitionat.

Maturitatea sexuala la Siberiana este mai repede decit la alt erase de pisici ca urmare a faptului ca multi pisoi mor repede, la virste mici. Siberiana este parine foarte bun, instinct matern foarte bine dezvoltat, pisoi se joaca intre ei si chiar cu pisoi de la alte mame, aceasta facind sa fie un minunat animal de companie.

Unele situatii in care Siberiana este mai tirziu gestanta mortalitatea la pui este mai mica pe motivul ca femelele sint mai mature, mai rezistente fizic si vitalitate ridicata.

Masculi pot transmite Sindromul SIRE. Dar cu toate acestea sint parinti excelenti, vitalitate recunoscuta si se reproduc usor, motiv pentru care in lume exista un interes crescut de crestere a Siberienei.

Varietati de culoare
Argint umbrit cu alb.
Albastru argint (Macrou) tigrat.
Maro tigrat cu puncte albe.

Următoarea pagină:
Norvegiana de Padure este inteligenta, robusta si jucausa, adaptate foarte bine si dormice sa traiasca in natura si in compania omului, nu sint pretentioase, intretinerea lor consta intr-o periere pe saptamina. 
> Norvegiana de Padure

linie

Pisici: Siberiana
Poza: Siberiana
Foto: Serguei_S._Dukachev
Lizenz: Some rights reserved.


 Pisici: Siberiana
Poza: Siberiana
Foto: Mstachul
Lizenz: GNU Free Documentation License.


Pisici: Siberiana
Poza: Siberiana
Foto: Jonathane
Lizenz: Some rights reserved.