BIRMANEZA
Rase de pisici

AcasaCainiPisiciCaiPasariPorcVariaOvine
Rase de pisici cu poza
Albastru de Rusia
Balineza
Birmaneza
Norwegiana de padure
Persana
Ragdoll
Sacra de Birmania
Siameza
Siberiana
Squitten

boli de pisici
Acneea Pisici
Alopecia Pisici
Candidoza Pisici
Capusa spinoasa
Castrarea la motan
Castrarea la pisica
Cheyletieloza
Comedonul
Demodecia (Riia)
Dermatita la purece
Dermatita solara
Diabetul zaharat
Linguatuloza
Nutritia pisicii
Poza mare: Birmaneza
Poza: Birmaneza Foto: Earth68 Lizenz: Some rights reserved.

Acasa > Pisici > Birmaneza

Pisici: Birmaneza

Birmaneza este o rasa de pisici domesticite, �mpartita �n doua subgrupuri

Birmaneza
Poza: Birmaneza Foto: VikOlliver Lizenz: Some rights reserved.

BIRMANEZA
Greutate: Maskulin � 5-6 kg / Feminin: � 4-4,5 kg

Birmaneza este o rasa de pisici domesticite, �mpărţită �n două subgrupuri: Birmaneză americane şi britanice; a nu se confunda cu "Sf�nta Pisica de Birmania, ". Cele mai multe foruri nu recunosc o �mpărţită �ntre cele două grupuri, dar cei care fac formal aceasta se referă la tipul dezvoltat de englezi casi Birmaneza Europeana.

Initial, Birmanezele au fost exclusiv maro (negru), dar in decursul anilor reproducerea selectiva a produs o mare varietate de culori. Diferite asociaţii au reguli diferite referitoare la care dintre aceste varietati se considera ca Birmaneze. Birmanezele sunt cunoscute pentru faptul că sint sociabile şi prietenoase cu oamenii, precum şi inteligente.

Caracteristici
Ochi de culoare aur sau galben, prin �ncrucişare cu siamezele poate duce la albastru sau verde. Ochii albastri sunt imposibil genetic �ntr-o rasa pură Birmaneză , blana este cunoscuta pentru faptul că este lucioasa, firul de par scurt ceace face ca ingrijirea san u fie dificila.. Traiesc mai mult decit cele mai multe rase de pisici , de multe ori acestea ajung la 16 la 18 de ani.

Rareori agresive cu oamenii, birmanezele au capacitatea să se apere destul de bine faţă de alte pisici, chiar şi cele mai mari ca si ele. Pisoi sint foarte energici si jucausi pina la maturitate.

Tipuri
Ca urmare a programelor separate de reproducţie, Birmaneza engleza este diferit de Birmaneza.americana. Birmaneza engleza este cu un aspect mai oriental, cu o fata mai triungiulara, in timp ce cea Americana este rotunda ca si aspect al fetei, botul scurt.

Inca de alte soiuri dec�t de doliu / maro au existat, au existat conflicte �n lumea de cat de lux, pentru a soiurilor care sunt considerate Birmaneză. �n Marea Britanie, sint recunoscute culorile maro, negru, ciocolatiu, liliac, crem, roscat, iar in SUA nu sint recunoscute culorilecrem si roscat.

Culoarea maro este determinate geneticsi face parte din tipul albinos al rasei deoarece s-a produs o reducere a cantitati de pigment negru acesta devenind maro, deficitul de pigment este mai mic la fata, urechi, coada si picioare.

Exista permanent controverse intre crescatori de pisici birmaneze englezi si americani, fiecare protejindusi varietatea si considerind varietatea adversa ca defect si neacceptata la reproductie chiar englezii au recurs la masuri drastice impotriva varietati americane, de la interzicerea intrari in tara a acestei varietati, scoaterea de la reproductie a exemplarelor cu caracterele varietatii americane si eutanasierea puilor imediat la nastere rezultati din imperecherea exemplarelor cu caractere americane.

Marea controversa a celor doua tabere este capul care la varietatea Americana este mai rotund sin u este pe placul britanicilor, aceasta se spera sa se resolve pe o descoperire genetica ce ar rezolva controversa dintre cele doua tabere.

Următoarea pagină:
Persana este cea mai veche rasa de pisici.
> Persana

linie

Pisici: Balineza
Poza: Birmaneza
Foto: Bjtripp2
Lizenz: Public Domain.


 Pisici: Birmaneza
Poza: Birmaneza
Foto: Earth68
Lizenz: Some rights reserved.


Pisici: Birmaneza
Poza: Birmaneza
Foto: Arnaud
Lizenz: Public Domain.