ALOPECIA

AcasaCainiPisiciCaiPasariPorcVariaOvine
Rase de pisici cu poza
Albastru de Rusia
Balineza
Birmaneza
Norwegiana de padure
Persana
Ragdoll
Sacra de Birmania
Siameza
Siberiana
Squitten

boli de pisici
Acneea Pisici
Alopecia Pisici
Candidoza Pisici
Capusa spinoasa
Castrarea la motan
Castrarea la pisica
Cheyletieloza
Comedonul
Demodecia (Riia)
Dermatita la purece
Dermatita solara
Diabetul zaharat
Linguatuloza
Nutritia pisicii
Alopecia pisici
Poza: Alopecia Pisici

Acasa > Pisici > Alopecia

Pisici: Alopecia

De alopecie nu sint ferite nici animalele

ALOPECIA este afectiune a foliculului pilos si a parului; poate fi generalizata sau localizata, temporara sau definitiva.

Alopecia poate sa fie :-congenitala -delimitata la unele regiuni corporale sau pe tot corpul fiind rase la care s-a obtinut alopecia genetica
-cistigata -in urma unor boli carentiale, hormonale, intoxicatii, in urma tratamentelor efectuate cu radiatii, medicamente, factori mecanici sau ca manifestare a unor boli care simptomatic manifesta si alopecie. alopecia-pisica.jpg

SIMPTOME Depilatia poate sa fie simetrica sau asimetrica, pielea este putin rosie, fara mincarime, fara modificari importante in structura dermului.

In alopecia de natura hormonala localizarea este simetrica, pielea ingrosata, toropeala, obezitate, la atingere este rece, parul se smulge usor, uscat, fragil.

La pisica se observa o alopecie care se manifesta pe partea ventrala a corpului, frecvent la pisicile castrate indiferent de sex, regiunea sternului, portiunea inferioara amembrelor, ajungind pina la partile laterale ale corpului.
Alopecia pisici

Exista alopecie care se manifesta erditar pisicile se nasc fara par, pielea este ingrosata, colorare in negru la pliurile de la unghii, unghile se deformeaza, glandele sebacee se deschid la suprafata pielii denudate, se secreta o cantitate mare de grasime pe piele conferind acesteia mirosul de rinced.

TRATAMENT: Cind se poate identifica cauza aceasta se inlatura, alimentatie echilibrata cantitativ si calitativ sub raport proteic, vitamino-mineral, lipidic, se trateaza cauza responsabila de aparitia alopeciei -boli infectocontagioase, parazitare, tulburari endocrine.

-local frictii cutanate cu solutii alcoolice cu rezorcina, pilocarpina, chinina, care se prepara extemporaneu, propolis in ungvente 30%, ardei iute 1la 3 in alcool, terapie nespecifica(polidin), fizioterapie.

Următoarea pagină:
Candidoza Pisici
Profilaxie respectarea conditiilor de igiena

linie