NUTRITIA PISICII

AcasaCainiPisiciCaiPasariPorcVariaOvine
Rase de pisici cu poza
Albastru de Rusia
Balineza
Birmaneza
Norwegiana de padure
Persana
Ragdoll
Sacra de Birmania
Siameza
Siberiana
Squitten

boli de pisici
Acneea Pisici
Alopecia Pisici
Candidoza Pisici
Capusa spinoasa
Castrarea la motan
Castrarea la pisica
Cheyletieloza
Comedonul
Demodecia (Riia)
Dermatita la purece
Dermatita solara
Diabetul zaharat
Linguatuloza
Nutritia pisicii
Poza mare: Birmaneza
Poza: Birmaneza Foto: Earth68 Lizenz: Some rights reserved.

Acasa > Pisici > Nutritia

Pisici: Nutritia

Si daca de mici sint obisnuite cu o diversitate alimentara tot pretentioase ramin

Pisica are si ea o alimentatie predominant proteica dar nu se exclud din alimentatie glucidele, legumele, vitaminele, mineralele.

Puii de pisica se hranesc exclusiv cu lapte in prima luna de viata, dupa care incepe treptat sa se introduca in hrana acestora si alte alimente, de preferat hrana care o consuma si mama.

Alimentatia pisicilor inca de la intarcare si pe toata viata trebuie sa fie echilibrata si sa satisfaca necesitatile energetice ale individului, acestea fiind mult mai mari la puii in crestere fata de pisica adulta si in cadrul acestora pisicile active fata de cele sedentare care de obicei sint cele de la bloc.

Calitatile paleative ale hranei trebuie sa fie ridicate, pisicile fiind mai pretentioase in acest sens si este bine ca de tinara sa fie obisnuita cu o varietate de hrana, dar care sa intruneasca cerintele de calitate care sa asigure necesarul de proteina, minerale, vitamine, in functie de starea fiziologica.

Nu este o problema daca pisica se obisnuieste cu un anume tip de hrana produsa de firme specializate in nutritia pisicilor deoarece toate aceste produse intrunesc cerintele de calitate si nutritionale necesare.

La fel ca si in alimentatia ciinelui este de evitat supraalimentatia sau subalimentatia din aceleasi motive ca si la ciine (obezitate, rahitism cu tot cortegiul de urmari produse de aceste dezechilibre nutritionale).

In cazul afectiunilor se recomanda alimentatia dietetica a pisici, in functie de suferinta manifestata, iar ca si o particularitate a digestiei si toaletarii permanente de care da dovada pisica este recomandat de a se administra si hrana cu rol major in digestia firelor de par inghitite in urma toaletarii.

linie