SIAMEZA
Rase de pisici

AcasaCainiPisiciCaiPasariPorcVariaOvine
Rase de pisici cu poza
Albastru de Rusia
Balineza
Birmaneza
Norwegiana de padure
Persana
Ragdoll
Sacra de Birmania
Siameza
Siberiana
Squitten

boli de pisici
Acneea Pisici
Alopecia Pisici
Candidoza Pisici
Capusa spinoasa
Castrarea la motan
Castrarea la pisica
Cheyletieloza
Comedonul
Demodecia (Riia)
Dermatita la purece
Dermatita solara
Diabetul zaharat
Linguatuloza
Nutritia pisicii
Poza mare: Siameza
Poza: Siameza Foto: Karin Langner-Bahmann
Lizenz: GNU Free Documentation License.
 

Acasa > Pisici > Birmaneza

Pisici: Siameza

Siameza a devenit una dintre cele mai populare rase de pisici

Siameza
Poza: Siameza Foto: Seamus Kearney Lizenz: Some rights reserved.  

SIAMEZA
Origine: Thailanda
Greutate: Maskulin � 4,5-6 kg / Feminin: � 3-4 kg

Siameza este una din primele rase recunoscute ca rasa orientala de pisici. Originea exacta nu este cunoscuta dar se presupune ca ar fi din Asia de Sud-Est, mai pr�cis Thailanda cunoscuta ca rasa sub denumirea “Luna de Diamant”. A devenit una dintre cele mai populare rase de pisici din Europa si America de Nord.

Standardul rasei indica un corp elegant, suplu, flexibil si musculos. Capul de forma triunghiulara, bot subtire, ochii oblici si migdalati, urechile mari, subtiri, gitul lung, la fel corpul si coada, parul scurt lucios, fin, moale si adherent la corp, culoarea la nastere alba sau smintina, dupa care se inchide treptat, aparitia punctelor de foc la urechi, bot coada si member, astfel ca la adult culoarea sa fie maron spre negru, aproape negru, mai rar albastru, ciocolatiu sau chiar liliac.

Toate aceste nuante au fost �n cele din urmă acceptată de către asociaţiile de rasă, şi au devenit mai frecvente, prin programe de reproducere care au ca scop producerea de exemplare de aceste culori. Ulterior prin incrucisari cu alt erase au aparut varietati de alte culori si modele cum ar fi :tigrat si tortie. In Statele Unite se considera ca culori acceptate maron, albastru, ciocolatiu si liliac.

Temperament

Siamezele sint afectuoase si inteligente, renumite pentru natura lor sociala. Se bucură de a fi cu oamenii şi, uneori, sunt descrise ca fiind "extrovertite". Siamezele sint foarte sensibile şi temperament nervos, nu sint uşor de adaptat la schimbările de mediu si nici cu persoanele straine. Ele sunt extrem de galagioase, cu un strigăt, cunoscut sub numele de "Meezer", nume obtinut de la una dintre poreclele lor - care a fost comparată cu un copil care plinge. Au de asemenea, o mare nevoie de convieţuire umană. Aceste pisici sint, de obicei, active si jucause chiar şi ca adulţi.

Siameza este mai puţin active pe timp de noapte mult deoarece din structura ochiului lipseste tapetum lucidum, o structura a ochiului care face sa amplifice lumina in ochiul celorlalte pisici din alt erase. Ca si exceptie de la regula prin care pisicile albe si albastre ca si culoare a ochilor sint surde, siamezele nu sint surde, fiind considerate ca o caracteristica legata de necesitatea de supravietuire a stramosilor acestei rase.

Rase derivate din SIAMEZA
- Balineza
- Birmaneză
- Colorpoint Shorthair
- Himalayan
- Javaneza
- Ocicat
- Stilul vechi siamez
- Oriental Shorthair
- Oriental
- Snowshoe
- Tonkinese
- Cat Thai

Următoarea pagină:
Siberiana este o rasa de pisici nationala in Rusia, de talie mare, afectuoasa, recunoscuta astazi de toata organizatiile de feline din lume.
> Siberiana

linie

Pisici: Siameza
Poza: Siameza
Foto: Francesca Pinto
Lizenz: Some rights reserved.


 Pisici: Siameza
Poza: Siameza
Foto: Sluczewski
Lizenz: Some rights reserved.


Pisici: Siameza
Poza: Siameza
Foto: Kathy
Lizenz: Some rights reserved.