Oaia de munte - Origine

AcasaCainiPisiciCaiPasariPorcVariaOvine
Agricultura
Ferma

Oaia de munte
Descrierea rasei
Origine
Eficienta
Carne de miel
Conditii speciale

Oaia de par Barbados
Descrierea rasei
Barbados
Calitate
Obiektiv
Oaia de munte - Origine

Acasa > Oi > Origine

Oaia de munte

Origine


Oaia maro de munte provine din TIROL si BAVARIA unde predomina piatra si a facut ca aceasta rasa de oi sa fie robusta.

Culoarea traditionala a acestor oi este asemanatoare cu a pietrei , culoare mai naturala si mai populara decit albul.


Mai tirziu prin contributia omului din oaia de piatra si de NORD a rezultat o rasa italiana BERGAMASKA MARE -oaia alba de munte,rasa de carne suspectata ca producind accident vascular prin consumul de carne de la aceasta rasa.

Oile negre de munte numite WOLLBEIMISCHUNG au fost pastrate in BAVARIA de catre crescatorii de ovine izolat in numar redus si au fost stramutate.

Recent au fost recunoscute beneficiile acestei rase de oi si sau format in BAVARIA prin cumparari din TIROL si AUSTRIA si de asemenea prin backrossing turme mici de oi din aceasta rasa.

In jurul anului 1970 popularitatea acestei rase a crescut a devenit o rasa pura care se creste permanent. In 1977 rasa de oi de munte maro a devenit o rasa recunoscuta si inregistrata in cartea de origine bavareza.


Oaia bruna de munte este cel mai bine adaptata la conditiile climatice si de relief din regiunea ALPILOR ce a dezvoltat aptitudiniele fizice ale acestei rase la conditiile din muntii ALPI

O lunga perioada de timp a fost limitata cresterea ei in zona muntilor ALPI.


Din fericire aceasta rasa este acum crescuta si in afara regiunii de origine BAVARIA pina la MAREA NORDULUI coasta FRIESLAND ca o rasa robusta , expresiva si extrem de interesanta.

linie