Oaia de munte - Descriere rasei

AcasaCainiPisiciCaiPasariPorcVariaOvine
Agricultura
Ferma

Oaia de munte
Descrierea rasei
Origine
Eficienta
Carne de miel
Conditii speciale

Oaia de par Barbados
Descrierea rasei
Barbados
Calitate
Obiektiv
Oaia de munte - Descriere rasei

Acasa > Oi > Descrierea rasei

Oaia de munte

Descriere rasei


Oaia de par BARBADOS este de statura medie , parul scurt, , firul subtire si intins, avind aspectul unei antilope.

Aspectul este aristocratic , parul pe git este mai bogat si se intinde pina in zona coastelor, ceea ce ii confera aspectul unui arc imens .

Sint bune mame , cantitatea de lapte este ridicata , ciclul estral asezonier, prolificitate ridicata , in medie 6 miei in 24 de luni.De regula sint fatari gemelare , dar pot sa existe si gestatii cu trei sau patru mieii.

Culoarea este asemanatoare cu a migdalelor, parul scurt, grosier, cu un strat fin de sebum acesta fiind in cantitati diferite in functie de conditiile climatice si mai evidenta la femele in timpul iernii , schimbarea parului se face primavara.

Abdomenul, fata interna a coapselor, portiunea inferioara a cozii ,picioare, maxilarul inferior sint de culoare neagra iar pe spate este o mare pata neagra intre doua benzi maron , coada este cu par lung si dens , putind sa existe si exemplare cu coada alba sau inele de culoare alba, urechile relativ mici, de o parte si alta capului, orizontale- aceste caractere ale cozii si urecilor ne duc la originea cameruneza a rasei .

Rasa de oi BARBADOS este renumita prin rezistenta la parazitozele interne si externe , toate astea impreuna cu capacitatea mare de adaptare la diferite conditii de mediu , aspectul placut si atractiv o fac sa fie considerata o rasa de viitor constituita in proiectul NOLANA.

linie