Oaia de par BARBADOS - calitate

AcasaCainiPisiciCaiPasariPorcVariaOvine
Agricultura
Ferma

Oaia de munte
Descrierea rasei
Origine
Eficienta
Carne de miel
Conditii speciale

Oaia de par Barbados
Descrierea rasei
Barbados
Calitate
Obiektiv
Oaia de par BARBADOS - calitate

Acasa > Oi > Calitate

Oaia de par BARBADOS - calitate

---

Avantajele oilor din rasa BARBADOS sint complexe; sau adaptat bine la clima noastra, in ciuda origini din regiune tropicala, parul se schimba periodic fara sa existe o cheltuiala suplimentara. Rezistenta la infestatiile parazitare interne nu este confirmata din acest motiv se impune aplicarea tratamentelor antiparazitare iar ca si parazitoze externe este posibilitatea in timpul sezonului cald sa apara, in acest sezon parul este foarte bine uns constituind o protectie impotriva parazitilor externi.

Alte aspecte pozitive sint continutul scazut in colesterol al carnii, calitatile organoleptice ale carnii, precocitate ridicata, oestru asezonier, fertilitate ridicata, maturitatea reproductiva la 8 luni.

Exploatarea ovinelor BARBADOS:

´┐Żn ciuda numarului mare de calitati oile BARBADOS nu se cresc in numar mare posibil din cauza cresterii mai lente a mieilor si cererilor scazute de carcasa pe piata.

Nu sint cerinte de comercializare a carcaselor fiindca mieii ajung in 9 luni la 30-40 kg si nu indeplinesc conditiile de clasificare a carcaselor.

Avantajul mare al acestei rase este continutul scazut in grasime al carnii, carne din categoria carnurilor rosii cu o aroma subtila fara sa existe gustul de grasime.

Aceasta ii confera calitatea de specialitate si este potrvita pentru prepararea cu diverse arome fara sa existe gustul specific de oaie, ce se preteaza la retetele cu sosuri de fructe dulci si la alcatuirea platourilor reci cu carne de oaie si salate.

Se poate preta si la grill dar asta este la preferintele fiecaruia ,gustul este foarte bun.

Hranirea rasei este la fel cu a celorlalte rase de oi fara sa antreneze cheltuieli suplimentare ce face ca pretul pe piata al carcasei sa fie foarte bun , fara sa existe presiuni de la importatori.

Carnea de oi de BARBADOS este deficitara pe piata, fiind o delicatesa pentru gastronomi.

linie