Oaia de par BARBADOS - Standard

AcasaCainiPisiciCaiPasariPorcVariaOvine
Agricultura
Ferma

Oaia de munte
Descrierea rasei
Origine
Eficienta
Carne de miel
Conditii speciale

Oaia de par Barbados
Descrierea rasei
Barbados
Calitate
Obiektiv
Oaia de par BARBADOS - Standard

Acasa > Oi > Obiektiv

Oaia de par BARBADOS - Standard

Obiectiv de reproductie


Rasa este incadrata ca rasa mare puternica, cu spate si umeri puternici, piept adinc, gitul viguros, salele de latime rezonabila dar comparativ cu alte rase de oi este ingusta, coapse abrupte, corpul musculos, picioarele ca cele de caprioara.Dimensiuni :
Berbec ´┐Żnaltime = 75 - 82 cm, lungime = 90 - 100 cm
femela ´┐Żnaltime = 68 - 75 cm, lungime = 75 - 85 cm

Greutate
Berbeci 60 - 80 kg
femela 45 - 60 kg

PARUL

Oaia de par BARBADOS este cu adevarat o rasa de oi de par cu firul de lungime de 2 cmm. acoperit cu un strat subtire de lanolina, lungimea difera in functie de fondul genetic, conditiile de clima si care nu depaseste 4 cm., cu raportul par -subpar in favoarea subparului.

Coama oilor din aceasta rasa este permanent zburlita, si se schimba la sfirsitul primaverii, pielea pigmentata. Culoarea parului variaza de la saten la migdal, celelalte exemplare care nu se incadreaza in standardul de culoare se exclud de la reproductie, fiind tolerate pina la 10% varietatile de culoare alba.

Pe abdomen, piept, fata interna a coapselor, partea inferioara a cozii, picioare ,culoarea este neagra, iar pe spate se observa doua benzi de culoare neagra care se intind pe tot spatele ajungind peste ochii. La fel si partea inferioara a maxilarului ,gura , nas , urechii sint negre.


Urechiile cresc lateral aproape orizontal, de culoare neagra pe fata interna a pavilionului.Lungimea este de : Berbec 10 cm
Oaie 12 - 14 cm


ochii culoare maro , pleoapele negre.

Coada bogata in par firul lung, partea inferioara este neagra, culoarea alba este permisa daca nu depaseste 15% din lungime.

Gura trebuie sa fie neagra


OBIECTIVUL.

Selectia - obiectivul important de a se obtine un fond genetic curat si sa se pastreze in Europa.

Se incearca sa se elimine unele defecte cum ar fi bazinul ingust ce cauzeaza fatari distocice, aparitia mastitelor, accentuarea instinctului matern. Cele ce nu se incadreaza in standardul de rasa sint excluse de la reproductie.

linie