Oaia de par Barbados - Descriere rasei

AcasaCainiPisiciCaiPasariPorcVariaOvine
Agricultura
Ferma

Oaia de munte
Descrierea rasei
Origine
Eficienta
Carne de miel
Conditii speciale

Oaia de par Barbados
Descrierea rasei
Barbados
Calitate
Obiektiv
Oaia de par Barbados

Acasa > Oi > Descrierea rasei

Oaia de par Barbados

Descriere


Oaia de par BARBADOS este de statura medie, parul scurt, firul subtire si intins, avind aspectul unei antilope.

Aspectul este aristocratic , parul pe git este mai bogat si se intinde pina in zona coastelor, ceea ce ii confera aspectul unui arc imens .

Sint bune mame , cantitatea de lapte este ridicata , ciclul estral asezonier, prolificitate ridicata , in medie 6 miei in 24 de luni.De regula sint fatari gemelare , dar pot sa existe si gestatii cu trei sau patru mieii.

Culoarea este asemanatoare cu a migdalelor, parul scurt, grosier, cu un strat fin de sebum acesta fiind in cantitati diferite in functie de conditiile climatice si mai evidenta la femele in timpul iernii , schimbarea parului se face primavara.

Abdomenul, fata interna a coapselor, portiunea inferioara a cozii ,picioare, maxilarul inferior sint de culoare neagra iar pe spate este o mare pata neagra intre doua benzi maron , coada este cu par lung si dens , putind sa existe si exemplare cu coada alba sau inele de culoare alba, urechile relativ mici, de o parte si alta capului, orizontale- aceste caractere ale cozii si urecilor ne duc la originea cameruneza a rasei .

Rasa de oi BARBADOS este renumita prin rezistenta la parazitozele interne si externe , toate astea impreuna cu capacitatea mare de adaptare la diferite conditii de mediu , aspectul placut si atractiv o fac sa fie considerata o rasa de viitor constituita in proiectul NOLANA.

linie