Oaia de munte - Carne de miel

AcasaCainiPisiciCaiPasariPorcVariaOvine
Agricultura
Ferma

Oaia de munte
Descrierea rasei
Origine
Eficienta
Carne de miel
Conditii speciale

Oaia de par Barbados
Descrierea rasei
Barbados
Calitate
Obiektiv
Carne de miel

Acasa > Oi > Carne de miel

Oaia de munte

Carne de miel

Carnea de miel in stare proaspata obtinuta in conditii naturale de munte este cea mai sanatoasa dintre alimente. Este cu digestibilitate ridicata, bogata in minerale, oligoelemente, continut foarte ridicat de proteine si vitamine - A , B 1 , B2 , B6 , B12 , D , si acizi grasi nesaturati OMEGA 3 - acid linoleic, CIA, orotic (vitamina B 13 ). Cercetariile au aratat ca carnea de miel are cele mai valoroase componente si in concentratia cea mai mare in comparatie cu celelalte specii de animale.

Datorita calitatiilor prezentate este modul ideal de a promova o alimentatie sanatoasa in care un loc bine meritat il ocupa si carnea de miel din rasa de oi de munte.


Datorita calitatii diferite a carnurilor provenite de la ovine in general, provenita de la diverse rase, calitate dependenta in mare masura si de sistemul de alimentatie, consumatorii nu constientizeaza beneficiile alimentatiei cu carne de miel de rasa oilor de munte in special a celor foarte proaspete.

Spre deosebire de rasele de ovine crescute in sistem intensiv, rasa de oi de munte are o rata de crestere mai scazuta ce face ca continutul fibrei musculare in colesterol sa fie scazut, fapt ce se datoreaza si alimentatiei in care predomina in general pasunatul liber.

Calitati exceptionale ale carni de oaie de munte

Carnea are o aroma deosebita, cu continut redus de grasimi, fara sa se perceapa in preparatele obtinute din aceasta carne gustul si mirosul caracteristic de lanolina care se intilneste la carnea de oaie provenita de la alte rase si care a facut ca consumatorul sa piarda increderea in carnea de oaie. Pe acest motiv numarul consumatorilor de carne de oaie a scazut considerabil.

Carnea de oaie de munte a fost mult timp cunoscuta ca specialitate locala in regiunea ALPILOR acolo unde s-a format dar si acolo mai putin din cauza ca cresterea acestei rase a pierdut teren in decursul timpului.

GERMANIA la KLOSTERHOF - COLDINNE detine una dintre cele mai mari turme de oi din rasa oaia de munte varietatea negru si maro, care sint crescute pe tot parcursul anului in sistem natural.

Scopul dezvoltarii cresterii rasei este de a produce carne cu calitatile descrise anterior spre a satisface necesitatiile gurmanzilor si a relansa cresterea acestei rase si datorita estrului asezonier se poate asigura carne proaspata de miel pe tot parcursul anului.

Incapind cu 2007 se pot asigura spre livrare carne de miel proaspate in carcasa, sunca afumata , carne transata, salam, cirnati, carne cu os pentru supe.

linie