Oaia de munte - Eficienta

AcasaCainiPisiciCaiPasariPorcVariaOvine
Agricultura
Ferma

Oaia de munte
Descrierea rasei
Origine
Eficienta
Carne de miel
Conditii speciale

Oaia de par Barbados
Descrierea rasei
Barbados
Calitate
Obiektiv
Oaia

Acasa > Oi > Eficienta

Oaia de munte

Eficienta


Oaia de munte comparativ cu alte rase de oi este modesta, robusta , de dimensiuni medii, fertilitate medie, si cu ciclul estral asezonier.

Se obtin trei miei in 2 ani si de regula se obtin gemeni , aici fiind necesar a se perfectiona pentru o mai buna fertilitate. Ciclul estral asezonier este un avantaj deoarece se pot asigura miei pe piata aproape tot timpul; in plus mieii nu sint cu strat adipos in exces fiind apreciati din acest punct de vedere.


La virsta de 5-7 luni mieii ajung la greutatea de sacrificare , greutate ce variaza in functie de hranire ,de tipul de tipul de alimentatie este folosita , aceasta fiind in medie de 25 kg realizari remarcabile ce se realizeaza de regula doar in sistemul de crestere intensiv.

In ciuda cerintelor mai scazute de carne de oaie, rasa de oi de munte inregistreaza un beneficiu deoarece costurile sint mai scazute la aceasta rasa.

Recuperarea rasei de ovine de munte maro ca si populatie de ovine este scazuta din cauza arealului pe care aceasta rasa s-a dezvoltat si creat; pasunile alpine unde spatiul este restrins , introducerea pe piata datorindu-se sectorului privat.

Productia de lina se ridica la 4-5 kg la o tunsoare si se tunde de doua ori pe an. Initial lina a fost cautata pentru tesaturi, in prezent nu se mai cumpara.

Exista cerere de piei, aceasta fiind favorizata de culoarea lor si sint prelucrate in industria pielariei.

linie