MIAZELE

AcasaCainiPisiciCaiPasariPorcVariaOvine
Alergia provocate de venin
Alergologie
Alopecia
Astmul bronsic
Electrocutarea
Insolatia
Miaza
Muste

animale / varia
Broasca testoasa
Boli ale broastelor testoase
Porcusorul de guinea -Cobaii
Patologia cobaii
Miaza la inima
Poza: Miaza la inima   Foto: Joelmills 
License: GNU Free Documentation License.
 

Acasa > Varia > Miazele

Miazele

Miazele sint larve de muste cu locarizari diferite

Microfilaria
Poza: Picture of a heartworm (Dirofilaria immitis)
microfilaria taken through a microscope at 400x  
Foto: Joel Mills 
License: GNU Free Documentation License.

Boli produse de formele larvare ale diferitelor specii de muste si care se dezvolta in si pe corpul animalelor si omului.

MIAZA CUTANATA - ouale de musca din blana ciinelui se transforma in larve in conditii favorabile de umiditate, iar la nivelul pielii produc ulceratii, si alopecie.

Localizarea este la nivelul plagilor muscate, perianal, furou, interventi chirurgicale necicatrizate si complicate produse in urma actiuni mecanice a ciinelui asupra suturilor, perivulvar.

TRATAMENT - zona afectata se toaleteaza, se indeparteaza larvele sau chiar mustele, se aplica substante antiseptice(rivanol), pulberi sicative cu actiune cicatrizanta-cicatrizol, dermoguard, lotagen 2%.

MIAZA AURICULARA - dupa cum ii spune si numele este o afectiune ce se intilneste la nivelul urechii, ca o complicatie a unei otite in care larvele de musca sint depuse in conductul auricular producind complicatii -encefalite foarte grave ce pot produce moartea

MIAZE se mai pot intilni la nivelul ochiului, cavitatilor nazale, stomacului, intestinului, producind simptome in functie de organul afectat.

linie