ALOPECIA

AcasaCainiPisiciCaiPasariPorcVariaOvine
Alergia provocate de venin
Alergologie
Alopecia
Astmul bronsic
Electrocutarea
Insolatia
Miaza
Muste

animale / varia
Broasca testoasa
Boli ale broastelor testoase
Porcusorul de guinea -Cobaii
Patologia cobaii
Alopecia pisici
Poza: Alopecia Pisici 

Acasa > Varia > Alopecia

Alopecia

De alopecie nu sint ferite nici animalele

Alopecia
Poza: Alopecia caine   Foto: Caroldermoid 
License: GNU Free Documentation License

ALOPECIA este afectiune a foliculului pilos si a parului; poate fi generalizata sau localizata, temporara sau definitiva.

Alopecia poate sa fie :-congenitala -delimitata la unele regiuni corporale sau pe tot corpul fiind rase la care s-a obtinut alopecia genetica
-cistigata -in urma unor boli carentiale, hormonale, intoxicatii, in urma tratamentelor efectuate cu radiatii, medicamente, factori mecanici sau ca manifestare a unor boli care simptomatic manifesta si alopecie.

SIMPTOME: Depilatia poate sa fie simetrica sau asimetrica, pielea este putin rosie, fara mincarime, fara modificari importante in structura dermului.
In alopecia de natura hormonala localizarea este simetrica, pielea ingrosata, toropeala, obezitate, la atingere este rece, parul se smulge usor, uscat, fragil.

La pisica se observa o alopecie care se manifesta pe partea ventrala a corpului, frecvent la pisicile castrate indiferent de sex, regiunea sternului, portiunea inferioara a membrelor, ajungind pina la partile laterale ale corpului.

Exista alopecie care se manifesta ereditar pisicile se nasc fara par, pielea este ingrosata, colorare in negru la pliurile de la unghii, unghile se deformeaza, glandele sebacee se deschid la suprafata pielii denudate, se secreta o cantitate mare de grasime pe piele conferind acesteia mirosul de rinced.

TRATAMENT: Cind se poate identifica cauza aceasta se inlatura, alimentatie echilibrata cantitativ si calitativ sub raport proteic, vitamino-mineral, lipidic, se trateaza cauza responsabila de aparitia alopeciei -boli infectocontagioase, parazitare, tulburari endocrine.

-local frictii cutanate cu solutii alcoolice cu rezorcina, pilocarpina, chinina, care se prepara extemporaneu, propolis in ungvente 30%, ardei iute 1la 3 in alcool, terapie nespecifica(polidin), fizioterapie.

linie